RIJKSKANTOOR DE KNOOP, UTRECHT

7500 meubels, vloeren, gordijnen en computervloeren

Een tevreden klant

Een tevreden klant. Dat is waar Maasdam het voor doet. Voor deze PPS opdracht, die bij tijd en wijle complex was, werd Maasdam gevraagd alle meubilair, vloeren, gordijnen en computervloeren voor Rijkskantoor De Knoop te leveren. Tijdens onze twee evaluaties kregen we warme complimenten voor ons persoonlijke meedenken, onze adequate planning en onze vindingrijke oplossingen wanneer gebruikelijke problemen in de bouw dreigden te ontstaan.

Maasdam bij De Knoop

Maasdam heeft de levering en installatie van meer dan 7.500 meubels gerealiseerd. Hierbij valt te denken aan bureaus, bureaustoelen, vergadertafels, fauteuils, soft seating, maar ook de inrichting van het restaurant, verlichting en kapstokken. Het kantoor heeft strakke, functionele werkruimtes. De algemene ruimtes in het pand zijn huiselijk ingericht, in het ontwerp van de architect (Fokkema & Partners) is veel gebruik gemaakt van aanraakbare materialen en warme kleurencombinaties.

Kort tijdsbestek

De levering en installatie van de meubels vonden plaats in een kort tijdsbestek. Wekenlang reden vrachtwagens van Maasdam af en aan met meubilair. Een operatie met militaire precisie, in de positieve zin van het woord. We zijn er trots op dat het ons (R Creators en Maasdam) is gelukt elke week op te leveren wat we hadden afgesproken. Het gebouw telt 13 verdiepingen, bestaande uit 2 bouwdelen, dus het was alleen al een behoorlijke uitdaging alle meubels op de juiste verdieping te krijgen. Er was wel een lift, maar omdat die vaak overbezet was, werd ook vaak de trap gekozen om het meubilair op de juiste plek te krijgen. Maasdam is van nature gewend extreem nauwkeurig te plannen en deze werkwijze kwam bij deze opdracht zeker van pas. Ook voortdurende communicatie met de opdrachtgever en flexibiliteit waren noodzakelijk om dit project soepel te laten verlopen.

Dit soort opdrachten worden vaak als zeer complex ervaren, omdat er meerdere partijen als opdrachtgever zijn. In dit geval waren dat R Creators en architectenkantoor Fokkema & Partners. Dan is er ook nog een eindklant: de Rijksoverheid. Er zijn veel verschillende belangen, dus goed samenwerken en communiceren moet in je DNA zitten.

De Knoop is deels gerenoveerd, maar er is ook nieuwbouw gerealiseerd. Het nieuwe gedeelte sluit feilloos aan bij de nalatenschap van het oude pand. Een gebouw waarin met respect voor de oude elementen, toch een strak en modern kantoor is gerealiseerd. Naast dat we leverancier van al het meubilair waren, werd Maasdam ook al in een vroeg stadium betrokken bij het advies over de vloeren van De Knoop. Het gaat voor een deel om verhoogde vloeren – vloeren op poten – waar de elektra en kabels onderdoor lopen. Daarbij verzorgde Maasdam ook de vloerbedekking. Er werd gekozen voor een mix van gietvloeren, tapijttegels en vloerkleden.

Begin 2018 opende het geheel vernieuwde en gerenoveerde Rijkskantoor de Knoop aan de Croeselaan in Utrecht haar deuren. Het complex heeft een duurzame transformatie ondergaan en biedt ruimte aan verschillende rijksdiensten. Maasdam heeft in opdracht van R Creators de inrichting van het kantoor van ruim 22.500 m2 verzorgd. R Creators heeft een contract van 25 jaar om De Knoop te (ver)bouwen en exploiteren.

Zeer geslaagde samenwerking

Bij dit project gaf de projectdirecteur in de evaluatie aan dat hij het werken met Maasdam een ongecompliceerd traject heeft gevonden met maar weinig wanklanken. Ook vond hij het een verdienste van Maasdam, dat er nooit problemen zijn geweest, waarbij de boel op het spits is gedreven. Ondanks dat er spanning op de algehele planning kwam te staan. Een compliment waar Maasdam blij mee is. De exploitatiemanager waardeerde de prettige sfeer van samenwerking. We concludeerden dat het een meer dan geslaagde samenwerking is.

Speel de video
Speel de video

Verder praten?

Eens verder praten met één van de Maasdammers die betrokken was bij dit project? Bel dan gerust met 0182 517822, stuur een e-mail naar info@maasdam.nl of laat uw gegevens achter.

Een tevreden klant.
Dat is waar Maasdam het voor doet.